Sivut

8. elokuuta 2012

Kohtaamisia






Junassa viereeni istuu vanha mies, jolla on puunoksasta veistetty kävelykeppi. Maalattu ja lakattu hienoksi. Hänen Mercedes Benz –laukkunsa vie johonkin kauas, aikamatkalle 1960-luvulle; tiedättehän sellaiset vinyylilaukut. Sanoo puhelimeen ”Vartoo, vartoo, kohta ollaan perillä”. Toteaa minulle: ”Ei millään jaksaisi varrota, minun vaimoni.” Vastapäinen tyttö puhuu iloisesti sirkuttaen kuin pikkulintu, kädenliikkeetkin kuin varpusen pyrähtelyjä. Luen Mankellin Nimeltään Tea Bag ja minun on vaikea irrottautua kirjan raadollisesta maailmasta junan saapuessa määränpäähän.
Tapaan ystävän. Sen jonka kanssa söimme opiskelija-asunnossa Hyvää makumaasta ja Muumijätskiä suoraan ämpäristä. Hän tulee pohjoisesta, minä etelästä, junat kohtaavat Tampereella. Mihin aika hujahti tässä välissä? Miten silti tuntuu siltä, ettei siitä niin kauaa ole, kun istuimme kukkaverhojen koristamassa tupakeittiössä keskustellen opintoviikoista, iltahuvituksista, tulevaisuuden suunnitelmista.

5 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Ja sinä pääsit junamatkalle :) Junissa on hauskaa tarkkailla ihmisiä, salakuunnella ja jopa jutellakin, jos hyvin sattuu.

Vai söitte suoraan ämpäristä jätskiä? Se kuulostaa hyvältä. Ihan turhia sellaiset pienet pikarit.

Tie on kevyt kirjoitti...

Kirjailijatar, liian harvoin pääsen junaan tarkkailemaan muita!

Ennen oli muumijätski sellaisessa lasten hiekkaämpärin näköisesä pakkauksessa. Nyt ei kai muumijäätelöä enää ole. Liian pienestä määrästä jätskiä tulee vaan pahalle päälle!

Anonyymi kirjoitti...

Ei ihan kohdattu, istuin tuolla Tapulikahvilassa la-iltana. Kuvasin myös Tampereen teatterin, oli niin seisauttavan näköinen mainos. Olisi tehnyt mieli jäädä katsomaan. Ehkä palaan sinne vielä...

Katri kirjoitti...

Kauniita kuvia Hangosta. Siellä on kesällä niin nättiä, mutta talvella saa kadulla olla melkein yksin. Sisko asuu siellä ja väliin on talvisinkin siellä tullut pyörähdettyä, ihan erilaista kuin kesällä.

Eikös olekin hassua, kun tapaa vanhan ystävän vuosien takaa, niin ne vuodet unohtuu. Ihan kuin oltaisiin tavattu edellisen kerran viikko sitten.

Junamatkailua Tampereelle pääsen harrastamaan kuukauden päästä. Jännää, sillä useampi vuosi on junamatkasta ja Tampereesta vieläkin useampi, jos ei lasketa moottritiellä kaasu pohjassa kaupungin ohitusta.

Tie on kevyt kirjoitti...

Johki, samoilla kulmilla ollaan oltu! Musikaalin mainos oli kyllä vaikuttava.

Katri, mietimme, millaista Hangossa olisi talvella; kesällä se ainakin lumosi meidät!

Joiden hyvien ystävien kanssa on ihmeellistä, että aika tai välimatka ei haittaa, vaan aina synkkaa heti. Se on kivaa se!