Sivut

12. huhtikuuta 2014

Jos olisin tulppaani








Pääsiäisen värit ovat minun värejäni: keltainen, oranssi, pajunkaarnanruskea, heleä vihreä.

Tuulen naapurin Kirjailijatar jakoi hauskan ajatusleikin. Mikä sinä olisit, jos olisit kasvi, liikkenneväline, tuoksu, elokuva, esine, vaatekappale, laulu, kuuluisuus ja rakennus? Hänen mielestään minä olisin koivu, fillari, syreeni, Notting Hill, puuvärikynät, tennarit, Tehosekoitin, Hella Wuolijoki ja Ateneum.

Jos olisin kukka, olisin tulppaani. Jos olisin uusi ammatti, olisin floristi ja kukkakauppias. Olisin joka päivä kauneuden ympäröimänä. Kukkien sitominen olisi melkein yhtä rentouttavaa kuin neulominen. Olisikohan minulla kukkakauppiaan ammatista liian romantisoitu kuva?

Huomenna virvotaan ja varvotaan. Oksat odottavat korissa, virpojan kasvot pisamia ja punanenää.

5 kommenttia:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Samoja hommia sielläkin!

Ja sinä ihana tulppaani! Kukka olisi vaikea (kommentoin tätä Kirjailijattaren blogissa, mutta en yhtään muista mikä olisin...). Notting Hill on huikea ja ihana elokuva - ihminen, joka nähdään Notting Hillinä on pakostakin mukava.

Hyviä virpojaisia huomiselle!

Kirjailijatar kirjoitti...

Kylläpä te teitte hienoja oksia. Ja tietty te teitte! Me ei askarreltu enää ollenkaan noita oksia, kun ei tyttö halunnut virpoakaan.

Oi, kukkakauppias sopisi sulle kyllä. Ala vain kukkakauppiaaksi, niin minä tulen sitten aina ostamaan sun luota kukkia.

Tie on kevyt kirjoitti...

Katja, virpomiset sujuivat mukavasti naapurostossa vesisattesta huolimatta!
Voisin olla orkideakin (hääkimpussakin oli), mutta ehkä se on sittenkin liian hienostunut....hih, tulppaani on sellainen tavis.

Kirjailijatar, toivon, että meillä virvotaan vielä pitkään, että pääsen askartelemaan oksia! Vaikka voihan niitä tehdä itselle koristeeksi.
Kivaa, mulla on jo yksi asiakas tiedossa!

Satu kirjoitti...

Kukkakauppias, uskon, että olisit juuri hyvä siinä hommassa, vaikken sua tunnekaan :) Sellainen pieni kauppa, Notting Hill tunnelmainen, loihtisit siellä hurmaavia ja persoonallisia kimppuja, uskon niin! Meillä on täällä niin ihana kukkakauppa, että viimeksi kehuin heitä,kun aina he toteuttavat kaikki toiveeni, minusta se on ihmeellistä!

Minä olisin hiirenvirna, villinä luonnossa :)

Tie on kevyt kirjoitti...

Satu, onpas hauskaa, että muhun uskotaan kukkakauppiaana näin vankasti! Sinähän jo loihdit tuossa valmiin konseptin yritykseeni!