Sivut

5. lokakuuta 2011




Luin uutisen hypermarketin laajennuksen avajaisista (kyllä: avajaiset vaikka kauppa on ollut koko ajan auki). Kauppa on kahden hehtaarin kokoinen, ja siellä on myynnissä 170 000 tuotetta, joista 22 000 on ruokatuotteita, joista 800 on erilaisia leipiä. Televisioita on tarjolla 40 mallia, koirille on oma irtokarkkikauppa luineen ja kekseineen, parkkipaikkoja on 1 250 kahdessa kerroksessa ja pullonpalautuskone tunnistaa 1 700 erilaista pulloa. Mihin ihminen tarvitsee 800 erilaista leipälaatua? Me ollaan tultu toimeen tähän asti ruispaloilla, näkkärillä ja paahtoleivällä.
Infoähky ja tavaraähky. Ne meitä vaivaa. Ihmisen pää tukkeutuu kaikesta tiedosta ja mieli turhasta tavarasta. Liikaa salasanoja, käyttäjätunnuksia, pin-koodeja, kokouksia, kalenterimerkintöjä, sähköpostiviestejä, statuspäivityksiä, jogurttimerkkejä, tv-kanavia, kauppakeskuksia, kännykän latureita, sisustuskoreja. Kaikkea on liikaa.

6 kommenttia:

Anu.R kirjoitti...

No kyllä nyt on kaikkea. Ei tu nälkä. Hienoa valotaidetta. En ole muuten unohtanut hastettasi, mutta nämä harvat valveillaolon hetket olen viettänyt vielä mummolan tunnelmissa.. Palaan asiaan ihan kohta..

Tie on kevyt kirjoitti...

rva Reipa, ei mitään kiirettä haasteen kanssa. Blogistasi luin, että olet ollut kiepänä ja reissussa. Siinähän sitä on jo tarpeeksi.

Kirjailijatar kirjoitti...

Totta totisesti on liikaa. Valitse siinä nyt jogurttia, kun kylmäkaapista tuijottaa kaksisataa erilaista purkkia. Kaupassa käynti on käynyt ihan kamalan vaikeaksi. Tai no, mekin turvaudutaan aina niihin samoihin, on paljon helpompaa.

maijja kirjoitti...

Se on sairasta ja absurdia, niinkuin ihmisen toiminta usein. Huokaus ja yök.

Kiva, että jätit kommentin. Löysin tänne sen perässä!

Anonyymi kirjoitti...

Niin on.Välilä puskee KAIKEN ÄHKY.
Oksetus sitä kaikkea,hyh!

Ui,hienot kuvat!
Hyvät kikkailut valotusajalla.

Tie on kevyt kirjoitti...

Kirjailijatar, isoissa marketeissa asioiminen on kamalaa, siksi en juuri niissä käykään. Ja vaikka ostaisikin aina samaa tuotetta, sen etsiminen satojen joukosta on rasittavaa.

Maijja, ihan sairasta touhua välillä tämä ihmisen elo on, niin minäkin ajattelen. Kiva kun löysit tänne. Minä eksyin blogiisi Kirjailijattaren kautta!

Ryppymekko, ähky on paha... Kuvat on otettu pimeällä moottoritiellä auton ikkunasta; se oli ihan hauskaa kikkailua.