Sivut

20. huhtikuuta 2012

Korttiaskartelutalkoot







Korttiaskartelua porukalla. Seitsemän tuntia näpertämistä, liimaklönttejä, tarraboordeja, sortuvia pahvipinoja, kuvio- ja efektipapereita, hileitä, nauhoja ja kimalletusseja, kadonneita kiiltokuvia ja viivottimia, hätäinen ruoka- ja kahvitauko, paljon ideoita ja runsaasti naurua.

13. huhtikuuta 2012

Kaikkea omituista



Kaikkea omituista.
Lakkasin kynnet kirkkaanoranssinpunaiseksi. Pure coral, sanoo pullo. Minähän en ole kynsilakkaihminen. Mutta jospa rupean.
Söin kolme buranaa. Liikaa koneella vietettyjä tunteja ja apinan virkkaamista. 
Olin iloinen veronmaksaja. Kirjaston varaukset saapuivat, ja sain hyviä kirjavinkkejä tutuilta kirjastotädeiltä (heitä saa sanoa tädeiksi, kertoivat itse niin).
Varasin lennot ja hotellin netistä. Aika helppoa shoppailua, klik - klik. Ei ihme jos joillain holtittomilla rahankäyttäjillä ostelu lähtee lapasesta…
Lumen alta paljastui krookuksia. Koskaan ennen syksyllä jemmaamani sipulit eivät ole putkahtaneet keväällä esiin. Ehkä rupean myös viherpeukaloksi (mitenköhän se sopii kynsilakkaihmiselle?).  
Olin järjestyksenvalvojana iltamissa. Minut valittiin varmaankin pelottavan ulkomuotoni ja ronskin kokoni vuoksi (157 cm).

12. huhtikuuta 2012


En päästänyt poikaa pyörällä kouluun, kun oli pakkasta ja hän on ollut juuri kipeänä. Poika: ”Vähän sikanoloa, kun ekaluokkalaiset pyyhältää pyörällä ohi.”
Tytär: ”Meidän luokan Juho aina kierii alas lumipenkkaa mun jalkojeni juureen. Yrittää saada muhun vaikutusta.”
Mies lenkillä: ”Mä en pääse näillä kengillä lujaa, kun mun energia suuntautuu ylöspäin.”
Minä pari viikkoa sitten: ”En enää vie teidän muiden jättämiä tavaroita paikoilleen.”                                                       Minä täällä viikolla (loikittuani sadannen kerran lattialla lojuvan käsipyyhkeen, sohvatyynyn, vaatekasojen ja lelukeräytymien yli): ”Tämä kokeilu ei oikein onnistunut.”                                                                                                               Muut: ”Ai, oliko meillä joku kokeilu menossa?”
Tällainen viikko meillä.

10. huhtikuuta 2012

Vaajakosken kanava

Kesäteatteri


Naissaaren kahvila




Vaajakosken kanavalla ja Naissaaressa Kanavuoren kupeessa aurinko helli pääsiäislauantaina. Sittemmin olen ollut negatiivinen: kevät ei tule, lumipenkat on rumanruskeita, väärät tyypit putosivat Voice of Finlandista, väärät tavarat ovat väärissä paikoissa, markettitulppaanit kuivuvat ennen avautumista, lapset eivät tottele, mies ei tottele, omat ajatukset eivät tottele. Sitten muistin kaiken marinan keskellä yhden ystäväni sanat: ”Ole onnellinen, jos sinulla on vain pieniä murheita.”

9. huhtikuuta 2012




Jyväskylän hiihtomaa



Pääsiäinen näytti helmikuun hiihtolomalta.

5. huhtikuuta 2012


Ulko-oven pielessä nuokkuvat narsissit koittavat toipua pakkasen ja lumen hyökkäyksestä.
Huomenna lähdemme tarkistamaan Jyväskylän talvitilanteen.

Aurinkoista ja makoisaa pääsiäisen aikaa kaikille!

1. huhtikuuta 2012


Kun niin kovasti tykkään sanoista, kerronpa teillekin, mitä uudissanoja on otettu Kielitoimiston vuoden 2012 sanakirjaan:

blogi, bloggailla, verkkokiusaaminen, verkkovaalit,  vihapuhe, laatikkoviini, lohturuoka, annoskateus, uusiosinkku, äijäily, leggingsit, kämmekäs, räppi, korvamato, hellevaroitus, inhokki, anime, parkour, hitailu, leppoistaminen, häläri, pilari, lämppäri, kasari, ysäri, herkkis, pissis

simpsakka, pirtsakka, säpäkkä, päheä, rohea, härö, pakosti, simona

hypettää, fanittaa, tylyttää, ryhmäyttää, koukuttaa, vaunuilla, keppostella, ökyillä, uunoilla, ryssiä, söhriä, sössiä, räimiä

Ja on sanakirjassa myös sanat jytky, ilmaveivi ja karppaus, joihin ainakin minä olen jo vähän kyllästynyt…


                                                                                                                                                                               (lähde Kielikello 1/2012)