Sivut

29. marraskuuta 2011







Sain Hyvä terveys –lehden matkalukemiseksi. Tarkoitus oli kai kokea hyvää terveyttä, mutta nyt tunnen itseni ihan sairaaksi. En varmasti saa kaikkia vitamiineja ja hivenaineita mitä pitäisi. Rasvaa ja sokeria saan liiankin kanssa. Kuusi kourallista kasviksia päivässä, ou nou. Lehdessä joku syö verityyppinsä mukaisesti, toinen puhdistaa kehoaan greippipaastolla; en ajatellut tehdä kumpaakaan noista. Enkä todellakaan liiku tarpeeksi. Liikuntapiirakka katsoo minua syyttävästi lehden sivuilta: miten on terveysliikunnan laita? Milloin teet kestävyyskuntoa, lihaskuntoa ja liikehallintaa parantavia suorituksia?  Saan noista sanoista päänsäryn. Ja minun tekee mieli vain mustikkapiirakkaa. Lisäksi pitäisi nukkua tarpeeksi ja hyvää unta. Entä jos ei nukuta ja se vähäinen unikin on huonoa? Mitäs sitten tehdään? Ja kaikeksi lopuksi mieli ja keho pitäisi pitää tasapainossa eikä saisi stressata, kun sittenhän vasta sairastuukin.

Minä stressaannuin terveyslehden lukemisesta. En tee sitä toiste.


4 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Hyvä päätös! Ei enää terveyslehtiä :) Minäkään en tykkää lukea terveys-, elämäntapa-, slow life-, ties mitä lehtiä.

Mutta eikö edes untakaan? Mä osaan tuo nukkumisosa-alueen hyvin, tosin nukun liian vähän. No niin, meni sekin pieleen. Mutta ainakin nukun hyvin.

Tie on kevyt kirjoitti...

Tässä tapauksessa tieto tuskaa lisää - parempi kun ei tiedä ihan kaikkea, mitä pitäisi tietää.

Ei minulla ole univaikeuksia, mutta kummastutti vaan lehden suoranainen käsky, että pitää nukkua ja nimenomaan hyvää unta, kun kaikilta se ei noin vain onnistu.

Anu.R kirjoitti...

Joo, aika ristiriitaista. Tulee vähän tekopyhä olo tuollaisesta terveysbisneksestä.

Tie on kevyt kirjoitti...

Bisnestähän se pääasiassa on, vaikka terveyden nimissä kaupataankin pilleripurkkeja ym. meille.