Sivut

15. joulukuuta 2012

Kanavuorella







Kuvaan Kanavuoren kupeessa ja poden kuvauskriisiä. Lumipläntit putoilevat hiljalleen naamalleni, ja yritän suojata kameraa rukkasella. Mietin, mitä teen tuhansilla valokuvilla, jotka muhivat tietokoneen muistin syövereissä, toivottavasti. Ei kai kukaan enää kymppikuvia albuumiin teetä? Voisin tehdä kuvakirjoja, mutten tiedä, miten jaottelisin vuoden kuvat. Any ideas?

7 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Täällä on meinattu tehdä kuvakirjoja monta monta kertaa, muttei ole yhtään saatu aikaiseksi. Tätä normaalia saamattomuutta. En siis tiedä, ehkä ne tehdään kuten albumit ennen vanhaan, aikajärjestykseen, tai lapsille omat, tai matkoilta kirjat tai...

Ensimmäinen kuva on niin rauhoittava. Tuollaiset värit ja hiljaisuus ovat meditatiivisia.

Ansku kirjoitti...

Voi, saman albumiongelman kanssa painiskelen myös. kymppikuvat tuntuvat jo menneeltä maailmalta, niitä ei oikein tule teetettyä. Ja otosten määrä kasvaa uhkaavasti tietokoneen syövereissä.
Olen kahta eri kuvakirjavalmistajaa kokeillut.
Periaatteessa kuvakirjan ja kuvien (ehkä loputonkin) sommittelu sopii luonteellen. Olen niistä pitänyt siksikin, että ne vievät murto-osan siitä tilasta kuin vanhanaikaiset kuva-albumit.
Pähkäilyä aiheuttaa vielä se, pitäisi vielä löytää albumi, jossa hinta-laatusuhde kohtaavat. Ihan vielä en ominta ole löytänyt, yritys jatkuu.... Laiskuus on myös minulla tullut toistaiseksi väliin.

Ansku kirjoitti...

Ja vielä... Mutta kuten sanottua, periaatteessa pidän kuvakirjoista. Itse olen jaotellut esim. tietyt matkojen mukaan, kesän kuvat, talon rakentaminen jne. On mielestäni toiminut. Lapsille olen myös ajatellut tehdä omia, mutta suunnitteluasteella tuo vielä on...

Anna Vee kirjoitti...

Sama ongelma täällä. On jo vuosia pitänyt koota noita kuvia kirjoiksi asti, mutta aina se vaan jää. Viimeisestä matkastakin piti teettää kirja samantien, mutta nyt huomaan, että Suomeen paluusta on jo kuukausi eikä mitään ole vieläkään tapahtunut... Olenkin päättänyt, että ensi vuodesta alkaen teetän kirjat aika järjestyksessä tietyin väliajoin. Tosin väliaikaa ei saa jättää liian pitkäksi, muuten homma kasvaa liian suureksi. Ehkä kaksi kuukautta olisi hyvä. Ja vaikka olisi hienoa saada tietyistä tapahtumista oma kirjansa, tulin kuitenkin siihen tulokseen, että reissut ym. erityiset jutut liitetään vain noihin jaksoihin. Silloin pysyvät helposti aikajärjestyksessäkin. :)

Ihania kuvia, tuo viimeinen erityisesti!

Tie on kevyt kirjoitti...

Kiitos kaikille kommnetista! Poimin parhaat palat ja koitan päästä johonkin ratkaisuun. Nyt on vuosi mennyt ilman yhtään printtikuvaa ja yhtään pidemmäksi ei aikaa voi venyttää tai muuten on ylitsepääsemätön urakka edessä!

Katri kirjoitti...

Aaarhg! Kuvien teettäminen. Ei vaan jaksa alkaa valita jajajajaja.

Viime reissulta tuli tehtyä kuvakirja, kun äitini istui vieressä ja pakotti tekemään itselleen. Samalla otin samanlaisen meille. Ratkaisu on siis äiti. Muuten ei tapahdu mitään.

Iloista joulua!

Tie on kevyt kirjoitti...

Katri,hih, äiti siis on ratkaisu tähänkin pulmaan... Kuvakirjoihin päädyin, mutta on aika hidasta hommaa, kun on noin tuhat kuvaa käsittelyssä!

Joulu meni mutta hyvää tätä vuotta!