Sivut

1. marraskuuta 2011



En mennyt Helsingin kirjamessuille. Siellä on ahdistavan paljon ihmisiä, tungosta, kirjoja, osastoja, houkutuksia. Alkuaikojen kirjamessut olivat sopivan kokoiset; silloin kirjailijahaastattelu tai luento mentiin kuuntelemaan saliin suljettujen ovien taakse eikä ravattu ympäriinsä mikrofonimetelissä kirjailijan luota toiselle.
Ensi viikonloppuna menen Kätevä -kädentaitomessuille ja aion olla kätevä ja pätevä. Kätevä emäntä. Vaikken olekaan messuihminen, menen silti. Menen hörhöilemään muiden käsistään kätevien kanssa ja ehkä hankin ihan vähän täydennystä lanka- ja korttivarastoon.
Oivoi, marraskuu. Alan vähitellen virittäytyä talvihorrosta varten. Pimeys tunkeutuu jokaiseen soluun ja sopukkaan vääjäämättä.
Miten voi valokuvata, kun ei ole valoa?

4 kommenttia:

Anu.R kirjoitti...

Minä ihmettelen myös tuota viimeistä, ostimme kameran keväällä joten nyt on ensimmäistä kertaa tosi pimeä aika edessä. En ole koskaan käynyt kirjamessulla mutta tuo vanha meininki kuulostaa niin paljon paremmalta ja tuo uusi niin paljon tältä ajalta.

etta kirjoitti...

oi, sellaisista kirjamessuista mäkin olisin pitänyt! tuo valokuvausasia on kieltämättä ongelmallinen, jos on päivät koulussa/töissä ja sieltä päästessä on jo pimeää. kävin viime talvena pari valokuvauksen kurssia ja oli liki mahdotonta tehdä kuvausläksyjä, kun oli niin pimeää.

Kirjailijatar kirjoitti...

Pitää kuvata päivällä :) Tosin silloinkin on aika pimeää, mutta jos saa pimeässä otetut kuvat onnistumaan, niin sehän on hienoa. Niistä siis tulee tunnelmallisia tarkoitan.

Minä olin Turun messuilla, se riitti, vaikka kirjat onkin ihania.

Tie on kevyt kirjoitti...

Rva Reipas, onneksi on aurinkoisia päiviä, mutta eilinen päivä ja tänäänkin on ollut ihan harmaata ja pimeänoloista päivälläkin.
En tiedä pyritäänkö isoilla messuilla palvelemaan kaikenlaisia ihmisiä, mutta mut ne ainakin karkotti.

Etta, niin aivan totta, pimeys tulee marraskuussa aikaisin. Voi kun joku antais mullekin kuvausläksyjä!

Kirjailijatar, kyllähän jalustalla saa hienoja kuvia hämärässä, mutta kun mä haluun sen auringon, hih...!
Lahdessakin on ihan maltilliset kirjamessut keväällä. Sinne taidan mennä.