Sivut

10. maaliskuuta 2013

Kirjapaloja ja kevätkukkia



Hélène Crémillonin Uskottuni on kirja, joka jää mieleen. Se kertoo tarinan, jota jää pohtimaan pitkään. Seuraavaksi lukulistalla ovat Adorjánin Rakkaudessa erottamattomat ja Hislopin Saari.

Lapsi lukee kirjastoreissulla pulkassa kirjaa. Aurinko lämmittää lukijan kasvoja ja paljaita käsiä. Kirjojen ahmimisikä on nyt hänellä. Muistan omani. Ahmisin vieläkin, jos voisin. Ihan vähän jo voinkin. Joskus lomalla ja viikonloppuisin luen sängyssä ennen aamupalaa. Niin tein pikkutyttönäkin.

 
Viime aikoina kaikenlaista:  
Sukuun syntyy vauva.
Tapasin ihmisen, jonka sisälle suru oli asettunut.
Sain pinkkiä ja ostin pinkkiä.

 

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kirjavinkistä, kauniskantinen. Löytyy lähikirjastosta ja olenkin menossa ma:na palauttamaan kirjoja, jos se on siellä niin otan mukaan :) Luulen että 'Rakkaudessa erottamattomat' kirjaa jäät myös pohtimaan.

Tie on kevyt kirjoitti...

Johki, parhaat vinkit saa useimmiten toisten suosituksesta; näin myös Uskottuni kohdalla. Toivottavasti tärppää kirjastossa maanantaina!

Luin jo Rakkaudessa erottamattomat (eilen ja tänään, melkein yhdeltä istumalta). Sulattelua vaatii sekin.

Kirjailijatar kirjoitti...

Mahtavaa, sain kolme lukuvinkkiä, kiitos! Laitan heti kirjaston varauslistalle.

Minäkin ehdin jo ahmia, vaikka usein en kyllä ehdi. Mutta se on enempi omista valinnoista kiinni.

Kirsi kirjoitti...

Rakkaudessa erottamattomat jäi viime keväänä minunkin mieleeni pitkäksi aikaa.... Lukuaikaa olisi jo täälläkin, mutta valitettavan vähälle jää kuitenkin. Kirjahyllyn lukemattomien teosten määrä kasvaa, kun en voi olla ostamatta kiinnostavia kirjoja :)

Tie on kevyt kirjoitti...

Kirjailijatar, näistä Saari on luvun alla, mutta ei taida ihan yltää suosikiksi.

Mie ite, Rakkaudessa erottamattomat on meidän lukupiirin kirja, ja on tosi kiinnostavaa kuulla parin viikon päästä muiden kommentit kirjasta.

Kirsi kirjoitti...

Minä pääsen eka kertaa meidän juuri remontin jälkeen avatun kirjaston lukupiiriin ensi viikolla, monta kertaa aiemmin on jäänyt aikomukseksi. Luin juuri tänään loppuun sitä varten kirjan Poika raidallisessa pyjamassa... Siinä myös ajatuksia herättävä teos ja odotan myös innolla minkälaisia keskusteluja herättää.

Tie on kevyt kirjoitti...

Mie ite, olen lukenut tuon kirjan jokin aika sitten; vaikuttava oli sekin. Lukupiiri on kiva juttu - minäkin vasta syksyllä aloitin!

Katri kirjoitti...

Oih, mitä kukkia! Väriterapiaa!

Laita ihmeessä teidän askarteluja blogiin. Saadaan uusia vinkkejä puolin ja toisin.

Meilläkin on yksi lukemisen ahmimisiässä. Mahdotonta lukemista, kävellessäkin pitää lukea. Olin itse samanlainen lapsena, mutta nykyisin ehdin lukemaan ihan liian vähän.

Tie on kevyt kirjoitti...

Katri, hahah, meillä ahmija ei sentäs kävellessä lue, mutta muuten joka paikassa lojuu kirjoja (vessassa, ruokapöydällä, olkkarissa, omassa huoneessa, eteisen pöydällä...).

Juu, täytyypä kuvailla tuotokset. Vehnänoras kasvaa vaan vähän hitaasti meidän uusissa pääsäispurkeissa!