Sivut

7. joulukuuta 2011


Näennäisystävä on sellainen, joka kuvittelee pitävänsä yhteyttä ystäväänsä kommentoimalla tämän päivityksiä Facebookissa, kierrättämällä hauskoja sähköpostiviestejä tai lähettämällä kiireessä kyhätyn tekstarin junamatkalla. Näennäisystävällä on aina kiire eikä se ehdi koskaan puhua puhelimessa, saati tulla kylään. Näennäisystävä lähettää joulukortin ja pitää yllä illuusioita, että ihan varmasti nähdään tässä syksyn aikana. Näennäisystävä on valeystävä. En haluaisi olla sellainen. Minulla on sellainen.

6 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Minä olen joko huono ystävä, joka ei muista ikinä lähettää edes tekstaria tai kommentoida mitään missään. Tai sitten ole hyvä, joka jaksaa puhua tunnin puhelimessa tai yöhön asti :) Sinä et taatusti ole näennäisystävä.

Toi kuva on niin hieno.

Tie on kevyt kirjoitti...

Kuules Kirjailijatar, sä olet HYVÄ ystävä!
Kuvassa meidän ekaluokkalainen matkalla kouluun.

Linnea kirjoitti...

Kuuostaa surulliselta, mutta niin todelliselta. Ystävän luisumista valeystäväksi on ikävä seurata.

Tie on kevyt kirjoitti...

Niin, tuo luisuminen on juuri oikea sana. Läheisyydestä luisutaan välinpitämättömyyteen.

Petriina kirjoitti...

Hieno kuva !

Inhoan sitä, että kiirettä käytetään tekosyynä milloin millekin asialle. Varsinkin ihmissuhteissa se tuntuu loukkaavalta. Oma otteeni lipsuu tuollaisista ihmisistä lopulta. Puhelimessa puhuminenkin riittää, kyllä sellaiseen on aina aikaa, jos vain halua on.

Tie on kevyt kirjoitti...

Petriina, välillä tuntuu, että kiireen syyksi voi verhota mitä vain. En sitten tiedä, olisiko reilumpaa sanoa, ettei nyt jaksa olla yhteyksissä.