Sivut

23. syyskuuta 2011




Keskellä päivää arkena on erilaista lenkkeillä kuin viikonloppuisin tai iltaisin. Vastaan tulee eri ihmiset, on hiljaisempaa, kiireettömämpää.

Näin lapsia leikkipuistossa äiteineen. Lapset kirkkaissa kuravaatteissa hiekkalaatikolla lapiot tanassa. Äidit istumassa penkillä ihailemassa jälkikasvunsa tuotoksia. Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku.
Yksinäiset keinut huojuivat talojen pihoilla tuulessa, hylätyt trampoliinit kököttivät paikoillaan, odottivat pomppijoita koulusta ja päiväkodista.

Kohtasin iäkkään miehen, joka ulkoiluttaa koiravanhusta aina samaa reittiä, samaa jota minäkin kuljen. Nyökkäsimme tuttuuden merkiksi. Päätin, että ensi kerralla alan rupatella miehen kanssa. Näyttää olevan juttukaveria vailla. Vaikka mistäpä minä tiedän.

Vastaan tuli myös ihanan harmaa ja rypistynyt pariskunta. Rakastatko mua vielä kun olen ruttuinen? Se soi päässä, kun katselin heitä. Kävelivät käsikynkkää, toisiaan tukien. Pysähtyivät katsomaan orvavien vikkeliä puuhia. Seisoivat siinä tiellä pitkän tovin, heillä oli aikaa pysähtyä, ei ollut hoppu mihinkään. Ei ollut minullakaan, kiire ja hoppu nimittäin.

6 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Pysähtyminen on tärkeää. Kivat kuvat ja teksti tässä:) hyvää viikonloppua!

Anu.R kirjoitti...

Alin kuva on aivan kuin meidän mummolatie, puskan takaa voisi tulla kohta tuttu talo näkyviin. Mutta ei se taida olla Pinsiöstä? :) Ylin kuvakin on ihana. Koskahan viimeksi olen käynyt yksin lenkillä...

Tie on kevyt kirjoitti...

Leena, kiitos ja hyvää viikonloppua sinnekin!

Rva Reipas, kuvat on Lahdesta. Yksinlenkkeily on luksusta, kun ympärillä on yleensä hulinaa!

Kirjailijatar kirjoitti...

Kaunis, ihana tuo ensimmäinen kuva. Apua, en ole ehtinyt yhteenkään blogiin viikkoon. Se on kuule traagista :)

Minäkin haaveilen aina siitä, että olen joskus ryppyinen ja käsi kädessä edelleen. Ihan lupaavalta tämä vielä näyttää, koska ryppyjä on jo ja käsikin kädessä. Mukavaa viikon alkua! Ja kiitos viimeisestä :)

Tie on kevyt kirjoitti...

Kirjailijatar, ihan tyhmää, kun liian kiire. Se vie voimat ja lannistaa.
Ja kiitos, eka kuva on otettu just ennen ukonilmaa, väreistä tuli jänniä ja pisaroitakin roskahti linssiin.

Kirjailijatar kirjoitti...

Ilmankos, sen muuten näkee tuosta kuvasta, kaunis :)